Mindent a levenduláról

Levendula gondozása, levendula szaporítása, levendula metszése és még sok más információ!

Levendula ültetése

Minden az ültetéssel veszi kezdetét, nincs ez másképp a levendula esetében. Ha kellő figyelmet fordítunk a levendula ültetése közben, akkor egészen biztosan jó úton indítjul el növényünket. Az alább található cikkekben több kisebb-nagyobb praktikát, tippet, jótanácsot megosztunk, ezzel segítve a kedves Olvasókat a levendula ültetés fortélyainkat megismerésében.

A levendula ültetése: a legfontosabb tudnivalók

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a cikkeket az oldalról, amelyek a levendula ültetése kapcsán születtek.

Egy rövid összefoglalót azért itt is adunk: az ültetés előtt üljünk le és szánjunk pár percet arra, hogy meghozzunk néhány döntést. Úgymint: a fajta kiválasztása, valamint az ültetésre szánt növényünk formája.

A fajtát illetően bőven van miből válogatnunk: 28 faj, és 200-nál is több fajta áll rendelkezésünkre. Miután megtaláltuk „az igazit” (ebben az oldalon található, levendula fajták gyűjtőoldalon található cikkek is segíthetnek), jöhet a forma kérdése.

Magot vagy palántát ültetünk? Mind a két esetben készült leírásunk, így gond egy szál se – csak egy kattintásra vagyunk a segítségtől.

Fontos lehet még az a kérdés is, hogy cserépbe vagy kertbe ültetnénk-e. Ezek sem kerülték el figyelmünket és készültünk információkkal, leírásokkal.

Jó olvasgatást kívánunk, aztán pedig jó levendula ültetést! 🙂

 

2. HK

Cikkek a levendula ültetésről:

3. HK