Mindent a levenduláról

Levendula gondozása, levendula szaporítása, levendula metszése és még sok más információ!

Levendula fajták

Ezen az aloldalon a különféle levendula fajtákról szóló cikkeket, írásokat gyűjtöttük össze. nagyon sok féle levendula fajta van, talán nem is gondolnánk, mennyi. Nézzünk szét alább és olvassunk róluk!

A levendula fajtákról általánosságban

Megközelítőleg 28 féle levendula fajt és ezen belül is több mint 200 fajtát ismerünk. Bár minden levendula a Földközi-tenger vidékéről ered, formában, megjelenésben, virágok színében, méretben rendkívül sokfélék. Eltérőek a virágzási szokásaik is.

Az is egy további érdekesség a levendula fajtákkal kapcsolatban, hogy nem mindegyikük lila! Bár létezik a ” levendula lila” színre utaló kifejezés, mégsem csak és kizárólag lila lehet egy levendula. Vannak ugyanis pink, rózsaszínes, sőt fehér levendula fajták is! Ez egy olyan érdekesség, amiről kevesen tudnak.

Alább összegyűjöttünk minden olyan cikket az oldalról, ami a témával kapcsolatos. Érdemes őket átolvasni, mert számos olyan extra információval szolgálhatnak, amiről eddig nem volt tudomásunk.

Tudtad például, hogy milyen keveredés van a Francia illetve a Spanyol levendula elnevezésében? Többek között erre is választ adnak az itt található irományok. Jó olvasgatást kívánunk hozzájuk!

 

2. HK

Cikkek a különféle levendula fajtákról:

3. HK