Mindent a levenduláról

Levendula gondozása, levendula szaporítása, levendula metszése és még sok más információ!

Nyári felfrissülés kerti szolár zuhannyal

Szerző: | Kert & relaxáció

Ne csak levenduláink szépségében fürdőzzünk – nyári napokon kiváló felfrissülést nyújt a kerti szolár zuhany! Elképzelni sem lehetne jobb kikapcsolódást egy fárasztó nap után, mint levendulák illatfelhőjében nyakunkra engedni a tökéletes hőfokú zuhanyt. Mutatjuk, hogy valósítsd meg ezt az álomszerű pihenőt!

nyári felfrissülés kerti szolár zuhannyal

Kerti zuhanyokról általánosságban

Gyermekkori emlékeink talán mindannyiunknak vannak a kertben való zuhanyzásról, pancsolásról. Milyen jó is volt gondtalanul fürdőzni a kertben! Igaz, akkoriban talán ritkábban adódott rá alkalom: macerásnak véltük a felszerelést, beüzemelést és a gyenge anyagminőség, valamint a túl hideg/forró víz miatt sokszor alig tudtuk átadni magunkat az élvezeteknek.
Mára a napenergia egyre jobb felhasználásának köszönhetően elérhetővé váltak a szolár kerti zuhanyok, amelyek lehetővé teszik, hogy könnyedén élvezhessük a fürdőzés ezen formáját.

A szolár kerti zuhanyok előnyei

Jó hír, hogy a szolár kerti zuhanyok felállítása nem bonyolult feladat, házilagosan elvégezhető – stabil rögzítést biztosít. Nem kell tehát külön szakembert hívnunk, hogy kertünkben felállíthassunk egy ilyen eszközt.
Az sem elhanyagolható szempont, hogy működtetése a nap energiájának köszönhetően egyéb energiát (se áramot, se mást) nem igényel, így teljes mértékben környezetkímélő!
A szolár zuhanyok további előnye, hogy a korábbi, kezdetleges modellektől eltérően ezeknél a készülékeknél már a víz hőfokát is van lehetőségünk állítani, szabályozni. Így nem kell attól tartani, hogy kellemetlenül hideg/meleg vizet engedünk magunkra vagy a gyermekekre.

Megjelenés

Több fajta kerti zuhany elérhető a piacon. A mérnöki munkának hála a jobb modelleknél a tartály maga a zuhanytest. Így nem csak hasznos kiegészítője mindennapjainknak, de egy elegáns modell kertünk éke is lehet egyben. Az UV ellenálló zuhanytest pedig gondoskodik a megfelelő élettartamról, így erre sem lesz gondunk. Könnyen elképzelhető, hogy szomszédaink is kíváncsiskodva, érdeklődve szemlélik majd meg új szerzeményünket.

Kiegészítők

A legjobb kihasználtságot és kényelmet szem előtt tartva két kiegészítőt érdemes megfontolnunk kerti zuhany vásárlásakor. Az egyik egy roppant praktikus lehetőséget biztosító lábmosó csap (szerintünk kihagyhatatlan, érdemes ilyen kiegészítővel ellátott zuhanyt keresni). A másik egy relaxációs zuhanyrózsa, amely extra élvezetet nyújt, fokozva a felfrissülés élményét. Okos dolog mindkét kiegészítővel ellátott kerti zuhanyt keresnünk, hogy maximálisan ki tudjuk használni eszközünk tudását!

Kerti zuhany ára

A szolár kerti zuhanyok ára kb. 30-40 ezer forinttól indul. Határ – ahogy szokott lenni – a csillagos ég. Árukat elsősorban a minőség, kialakítás, tartály mérete, extra funkciók határozzák meg. Léteznek jó minőségű, kisebb tartályos olcsó szolár zuhany is, így ne adjuk fel a keresést, ha csak az árkategória alja áll rendelkezésre a vásárlás céljára. 

Akárhogy is, egy kerti zuhany nagyon sok kertben jó szolgálatot tesz. Használhatjuk kerti munkák végzése során, medencébe való csobbanás előtt vagy egyszerűen csak élvezetből, kikapcsolódásképp.

További olvasnivalók a levenduláról:

Levendula fajtákLevendula termesztése
levendula fa
Levendula fa otthonunkban: útmutató lépésről lépésre

Levendula fa otthonunkban: útmutató lépésről lépésre

Ha még nem találkoztunk volna a kifejezéssel, a levendula fa nem más mint egy műkertészeti alkotás. Ez annyit jelent, hogy a levendula bokrokat hosszas idő- és energia ráfordításával egy fává próbálják formálni. A végeredmény nagyon érdekes és látványos, de sajnos...