Mindent a levenduláról

Levendula gondozása, levendula szaporítása, levendula metszése és még sok más információ!

Mindent a törzses levenduláról

Szerző: | Levendula fajták, Levendula termesztése

A törzses levendula egy műkertészeti alkotás. Ez annyit jelent, hogy a levendula bokrokat hosszas idő és energia ráfordításával egy fává próbálják formálni. A végeredmény nagyon érdekes és látványos, de sajnos valóban időigényes a törzses levendula megalkotása.

törzses levendula

Mi fán terem ez az alkotás?

A törzses levendula gyakorlatilag egyenlő a levendula fával. Erről is van egy cikk az oldalon, és ott pontosan, lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan hozhatjuk létre a növénynek ezt a formáját. Nagyon speciális eszközök nem szükségesek hozzá, de türelem annál inkább! Így ha belevágunk, szánjuk rá a kellő időt, mert csak így sikerülhet.

Törzses levendula vásárlása

Ha kevesebb türelemmel rendelkezünk és nem szeretnénk kivárni – vagy szimplán csak nem vagyunk kísérletező kedvünkben, akkor készen is vásárolhatunk törzses levendulát.

Nagyobb kertészetekben keressünk inkább, illetve a Magyarországon is ismert három betűs barkácsáruházban is fellelhető. Azonban nem kapható mindig, az év minden szakában. Változó, hogy mikor lelhetünk rá, érdemes többször keresni, illetve tájékoztatást kérni az eladóktól.

Sajnos számítanunk kell arra is, hogy ennek a levendula típusnak az ára meglehetősen borsos. Mivel egészen különleges formájú növény, különlegességnek számít. És, mint ilyen, sajnos megkérik az árát.

Akár megpróbálkozunk az otthoni formázással, akár megvásároljuk az üzletekben, egészen biztosak lehetünk benne, hogy mindenki csodájára fog járni. Nem megszokott a levendulát ilyen formában látni, és a kuriózumok mindig vonzzák a kíváncsi tekinteteket.

Ha saját magunk értük el a látványt, még különlegesebb lehet a növény jelenléte kertünkben, teraszunkon.

Álljon itt most egy kép a növényről, kedvcsinálónak: 

Bár a levendulák – mint félcserjék, bokrok – természetétől nagyon messze áll, azért bátran tehetünk egy próbát. A növénynek nem ártunk, legfeljebb egy furcsa formájú növény lesz az eredmény 🙂

Jó próbálkozást, levendula nevelést kívánunk!

További olvasnivalók a levenduláról:

Levendula fajtákLevendula termesztése
levendula fa
Levendula fa otthonunkban: útmutató lépésről lépésre

Levendula fa otthonunkban: útmutató lépésről lépésre

Ha még nem találkoztunk volna a kifejezéssel, a levendula fa nem más mint egy műkertészeti alkotás. Ez annyit jelent, hogy a levendula bokrokat hosszas idő- és energia ráfordításával egy fává próbálják formálni. A végeredmény nagyon érdekes és látványos, de sajnos...