Mindent a levenduláról

Levendula gondozása, levendula szaporítása, levendula metszése és még sok más információ!

A levendula ár: milyen áron vásárolhatunk levendulát?

Szerző: | Egyéb érdekességek

Levendula vásárlás esetén nyilvánvalóan fontos az ár. Nagyon széles a paletta, hiszen nem mindegy, hogy például magot, palántát vagy kész növényt szeretnénk-e vásárolni. A levendula ára nagy mértékben ettől is függ.

levendula ár

Levendula árak

Levendulát ma már nagyon sok helyen vásárolhatunk. Kisebb-nagyobb kertészetekben, barkácsáruházakban, gazdaboltokban mind-mind nagy eséllyel találunk és vásárolhatunk. A levendula ára egyrészt ezen is múlhat – de talán még inkább fontos szempont a fajta.

28 féle levendula faj és 200-nál is több levendula fajta létezik. Egyikek sokkal inkább ismertebb fajták, szélesebb körben elérhetők. Ezeknek az ára is nyilván kedvezőbb – szemben azokkal a fajtákkal, amik ritkábbak.

Levendula palántákat már akár 500 Ft-tól találhatunk . akciók esetén még talán ennél is kedvezőbb áron juthatunk hozzá. Egyes élelmiszerláncoknál is időről időre kaphatók, többnyire 6-osával.

Szerencsére nem olyan drága ma már a levendula, hogy hétköznapi emberként ne férnénk hozzá – bátran vásároljunk tehát és kísérletezgessünk az ültetéssel.

A legolcsóbb és a legdrágább levendula

A legolcsóbb levendula fajta minden bizonnyal a Közönséges levendula. Más nevén Angol vagy Orvosi levendula. Ez a legszélesebb körben elérhető fajta, így nem is csoda, hogy kedvező áron vásárolhatjuk meg.

A levendula árakat tekintve a legdrágább „fajta” a törzses levendula. Azért az idézőjel, mert ez valójában nem is egy fajta. A törzses levendula egy levendula fa, amely egy műkertészeti alkotás.

Hosszas idő szükséges, mire elnyeri végső formáját, sok-sok gondoskodás, metszés. Így talán nem meglepő, hogy borsos az ára – 3000 Forint alatt nem valószínű, hogy hozzá tudunk jutni, és akkor a lehető legalacsonyabb árat vettük figyelembe.

A levendula ára nem lehet visszatartó erő

Ha minden vágyunk egy levendula a kiskertbe vagy a balkonba, akkor jó hírünk van: nem az ár fog minket visszatartani. Ma már tényleg olyan széles körben elérhető – ahogy írtuk, akár élelmiszerboltban is megtalálható -, hogy nem az ár fogja megakadályozni, hogy megvásároljunk néhány tövet.

Sokkal inkább az idő, ami a neveléséhez szükséges – de emiatt sem kell aggódnunk, az oldalon számtalan cikk szól arról, mennyire nincs szükség komoly szaktudásra neveléséhez.

Vágjunk bele bátran, kísérletezzünk – a levendula csodálatos virága és illata minden fáradságot és árat megér!

 

További olvasnivalók a levenduláról:

Levendula fajtákLevendula termesztése
levendula fa
Levendula fa otthonunkban: útmutató lépésről lépésre

Levendula fa otthonunkban: útmutató lépésről lépésre

Ha még nem találkoztunk volna a kifejezéssel, a levendula fa nem más mint egy műkertészeti alkotás. Ez annyit jelent, hogy a levendula bokrokat hosszas idő- és energia ráfordításával egy fává próbálják formálni. A végeredmény nagyon érdekes és látványos, de sajnos...