Mindent a levenduláról

Levendula gondozása, levendula szaporítása, levendula metszése és még sok más információ!

Levendula koszorú házilag – mutatjuk, hogy!

Szerző: | Egyéb érdekességek

Hogyan készítsünk levendula koszorút? Akár ajtódísznek szánjuk, akár bármi mást dekorálnánk vele, nem kell rögtön a boltba szaladnunk, ha szeretnénk egyet. Nem vészesen bonyolult elkészítése, csupán néhány hozzávaló szükségeltetik hozzá, és persze egy kis kézügyesség. Mutatjuk, hogy készíts otthon levendula koszorút!

levendula koszorú

Levendula koszorú: a hozzávalók

Amire szükségünk lesz a koszorúhoz:

  • fonott koszorú alap,
  • szárított levendula szárak (nagyjából 100 szálra lesz szükségünk),
  • lehetőleg zöld színű díszszalag (ajándékcsomagoló szalag) vagy madzag,
  • opcionálisan egy lila színű díszszalag a masnihoz,
  • olló.

Tényleg nincs szükségünk sok mindenre, nyilván a levendulából minél több van, annál jobb. A végeredmény nem csak szemünket kápráztatja majd, de egy illatával hangulatunkra is jó hatással lesz.

Az első lépések

A koszorú alapra kössük rá zöld szalagunk végét. Ne vágjunk le meghatározott hosszúságot, egyszerűen a tekercsen hagyva a szalagot, kötözzük rá végét a koszorú alapra. Ezt követően vegyünk a kezünkbe kb. 4  szál szárított levendula szárat, metsszük rövidebbre (néhány centisre) a szárakat, majd a zöld szalagunk segítségével rögzítsük a koszorú alapra. Valahogy így:

levendula koszorú első lépés

A kép forrása: The Woodland Elf csatornája

Ezt követően nincs is más dolgunk, mint forgatni a koszorút és megismételni a lépéseket: mindig kezünkbe veszünk egy kisebb adag levendulát, amit a szalaggal rátekerünk az alapra, így:

levendula koszorú második lépés

A kép forrása: The Woodland Elf csatornája

Az utolsó adag szár „csomagot” tűrjük be a legelsőleg rögzített alá – így érünk teljesen körbe. A szalagból képezzünk egy hurkot. Hagyjunk elegendő hoszúságot az akasztáshoz.

Ha még maradt türelmünk, akkor egy lila színű díszszalagból, szimplán hurkokkal készíthetünk egy masnit, feltéve a pontot az i-re, vagyis a levendula koszorúra 🙂

A végeredmény valahogy így fest:

 

levendula koszorú harmadik lépés

A kép forrása: The Woodland Elf csatornája

A cikkhez a képek ebből a videóból készültek – ha úgy tartja kedvünk, nézzük meg a folyamatot videós formában is.

Akárhogy is, egész biztosan boldogulni fogunk, és az ajtóra kerülve minden vendég megcsodálja majd alkotásunkat. Jó levendula koszorú készítést kívánunk, csak ügyesen!

További olvasnivalók a levenduláról:

Levendula fajtákLevendula termesztése
levendula fa
Levendula fa otthonunkban: útmutató lépésről lépésre

Levendula fa otthonunkban: útmutató lépésről lépésre

Ha még nem találkoztunk volna a kifejezéssel, a levendula fa nem más mint egy műkertészeti alkotás. Ez annyit jelent, hogy a levendula bokrokat hosszas idő- és energia ráfordításával egy fává próbálják formálni. A végeredmény nagyon érdekes és látványos, de sajnos...